Ingrediente:
malai 225 g
lapte 900 ml
smantana 300 g
unt 100 g
zahar 125 g
branza de vaci 200 g
oua 2 buc
zahar vanilat 1 plic
praf de copt 1 plic
sare
Preparare:
Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca cu malaiul oparit, se adauga 100 g smantana, 80 g unt, sare si praf de copt. Se unge o tava cu restul untului, se toarna compozitia intr-o tava si se coace in cuptor, la inceput la un foc iute si se continua coacerea la un foc potrivit.
Mentiuni:
Cand alivanca este gata, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu smantana amestecata cu restul de zahar si zahar vanilat.
Timp Preparare:
30 '
joi, 29 octombrie 2009
Alivanca moldoveneasca
Etichete:
alivanca,
bucatarie,
culinare,
dulciuri,
ingrediente,
moldovenesc,
retete
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu