duminică, 24 ianuarie 2010

Garam Masala

Ingrediente:


-2 linguri seminte de coriandru
-1 lingura seminte de chimion
-seminte de la 10 pastai de cardamom negru
-2 lingurite seminte de mustar alb
-1 lingurita cumin (chimen indian)
-2 lingurite seminte de schinduf
-2 lingurite boabe de piper negru
-1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
-7-8 cm rulou scortisoara
Preparare:

Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea, separat sau impreuna, condimentele enumerate. Amestecati continuu, fie cu o lingura de lemn, fie rotind tigaia, astfel ca semintele sa fie cat mai uniform repartizate pe fundul tigai, intr-un singur strat si nu ingramadite sau suprapuse. Prajirea ar trebui sa dureze circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca.

Lasati la racit. Zdrobiti-le cat mai bine, fie intr-un mojar, fie folosind rasnita electrica, pana devin pudra. Pastrati amestecul intr-un recipient de sticla, de culoare inchisa, ermetic acoperit cu un capac, la rece (cel mai bine in frigider), dar nu mai mult de 1-3 luni.
Mentiuni:

`Masala` inseamna amestec de condimente obtinute din ingrediente uscate si macinate.
`Garam Masala` este o combinatie de ingrediente, folosita cu precadere in bucataria Indiana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu