joi, 11 februarie 2010

Ciambella cu Urda

Ingrediente:


400 g zahar
4 oua
200 g unt (moale la temperatura camerei)
500 g urda (in italia e ricotta si e putin diferita la gust. dar acum cred ca se gaseste cam peste tot)
400 g faina 0
1 plic praf de copt
Preparare:

Se bate zaharul cu ouale pana devine spuma. Se adauga untul si se bat pana devine bucatica cat de mica se poate. In sfarsit se pune urda se mai bat putin.
Acum se schimba paletele si se baga cele de aluat. Adaugam faina si plicul de praf de copt, invartim incet si cand faina s-a amestecat dam la viteza mare pt 2 minute
In tava mare de cuptor se fac 5 - 6 "portocale" putin mai mari din aluatul obtinut. Deasupra se pune zahar vanilat si se dau la cuptor 40-45 minute. 

Timp Preparare: 20 '

Biscuiti cu stafide

Ingrediente:


faina 500 g
zahar 500 g
margarina / unt 500 g
oua 4 buc + 4 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
stafide 250 g
Preparare:

Untul sau margarina se amesteca cu zaharul, se adauga cele opt galbenusuri si coaja de lamaie rasa, apoi se pun faina si stafidele. La urma se adauga albusurile batute spuma. Se captusesc tavile cu hartie, se pune compozitia cu posul sau cornetul in tava, in forme rotunde sau bastonase, se coc la cuptor la un foc domol, se lasa sa se raceasca si apoi se scot din tava.

Timp Preparare: 30 '

Aluat de Casa pentru Placinte

Ingrediente:


un pachet margarina Unirea sau Rama
un pahar - 200 g iaurt
un praf de copt
400 g faina cernuta
Preparare:

Margarina moale, tinuta la temperatura camerei se amesteca cu iaurtul intr-un castron, apoi se adauga faina cu praful de copt cernute. Se omogenizeaza aluatul si se fac 2 foi umplute cu branza, mere sau dovleac, dupa preferinte.
Mentiuni:

Se poate tine la congelator pana dorim sa o preparam.

Timp Preparare:

20 '

Aluat cu branza de vaci

Ingrediente:


1/4 kg faina,
1/4 kg unt (margarina, untura de porc),
1/4 kg brinza de vaci.
Preparare:

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi. Brinza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina , 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos. Brinza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce). Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el).

Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).

Bounty


Ingrediente:


Blat:
-200 g faina
-125 g unt
-50 g zahar brun
-3 oua
-1 lingurita praf de copt
-1 praf de sare
-2 linguri cacao
-2 linguri lapte

Crema:
-80 g unt
-80 g zahar
-300 ml lapte
-100 g nuca de cocos deshidratata
-3 linguri gris
-esenta de vanilie

Glazura:
-100 g zahar
-100 g unt
-100 g ciocolata menaj
-3 linguri lapte
Preparare:
Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.

Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.

Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.

Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.

Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.

joi, 4 februarie 2010

Caracatita in vin


Ingrediente:


- 1, 1/2 caracatita
- in jur de 20 de cepe mici intregi
- 50ml ulei de masline
- 300ml vin alb sau rosu
- 2 frunze de dafin
- un bat de scortisoara
- 2-3 cuisoare
- putina sare
- suc de rosii
Preparare:

Se spala caracatita si se taie bucati. Se pune in oala sub presiune cu apa cat sa o acopere si se lasa 10 minute din momentul in care se pune capacul si butonasul rosu se ridica (sau depinde de oala...). Se scoate apoi caracatita si se clateste(se arunca apa in care a fiert).
Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca la fierbere. Se pun in oala impreuna cu caracatita, uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.
Se inchide iar oala si se lasa 15 minute din momentul in care se pune capacul si se ridica butonasul rosu. 
Dupa ce se deschide oala, daca vreti ca sosul sa fie mai gros se amesteca 1-2 lingurite de faina de porumb (sau faina de grau) cu putina apa si se adauga peste sos si se mai lasa putin pe foc fara a se mai acoperi.
Mentiuni:

Se serveste cu orez fiert.

Calamari la Cuptor

Ingrediente:


10 calamari
pesmet 150gr
parmezan 100gr
patrunjel 3fire
ulei 4 linguri
sare
Preparare:

Se taie inele calamarii. Intr-un castron se amesteca parmezan-ul, pesmetul, patrunjel-ul, un praf de sare. Se adauga calamarii.
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se acopera o tava de cuptor cu hirtie, se unge cu uleiul, se pun calamarii si se lasa sa se rumeneasca.

Timp Preparare: 20 '

Calamari in Sos de Rosii


Ingrediente:


300 g calamari,
o ceapa,
2 catei de usturoi,
sare,
piper,
50 ml vin alb,
150 g suc de rosii,
ulei de masline
Preparare:

Tocam ceapa si usturoiul il zdrobim putin cu cutitul si le punem la inabusit in putin ulei de masline cu doua linguri apa. Asezonam cu sare si piper, adaugam calamarii apoi sucul de rosii si vinul si lasam sa dea in clocot.
Dupa ce a dat in clocot scoatem usturoiul pe care il aruncam. Punem intr-un vas rezistent la caldura tot preparatul si il dam la cuptor pentru 30-40 minute. Se poate servi cu piure de cartofi sau garnitura de orez. 
Timp Preparare: 40 '

Ardei Copti Umpluti Cu Ton Si Surimi

Ingrediente:


6 buc. ardei copti
1 coserva ton bucati
100g crab sticks - surimi (se gaseste in hypermarket-uri la produse congelate)
50g masline verzi tocate
125g iaurt 0,1%
2 cepe medii verzi
oregano,
piper macinat,
ulei de masline
Preparare:

Se taie in bucati crab stick-urile si se perpelesc in tigaie in ulei de masline cu oregano. Se scurge conserva de ton si se taie in bucati. Se pun intr-un bol tonul, crab stick-urile, maslinele tocate, ceapa tocata rondele si se adauga deasupra iaurtul si piperul tocat. Se amesteca toate ingredientele, si cu mixtura rezultata se umplu ardeii copti.
Mentiuni:

Se serveste ca aperitiv.

Timp Preparare: 10 '

Ardei copti umpluti cu ton si cangrejo


Ingrediente:


- ardei copti,
- ton de la conserva (poate fi orice fel de peste- dupa gustul fiecaruia),
- carne de cangrejo ( rac),
- masline tocate,
- marar,
- cui ii place, un pic de piper (sare nu este nevoie ca sunt malinele putin sarate)
Preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se umplu ardeii copti. Pentru cei care nu au probleme cu stomacul se poate pune putina ceapa tocata foarte fin.

Se poate consuma ca apertiv sau garnitura la peste la gratar.