luni, 24 ianuarie 2011

Mazare cu carne de porc

Ingrediente mazare cu carne de porc:

300 g carne porc
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel
optional: afumatura


Modul de preparare a retetei:
Ceapa se toaca si se caleste in cateva linguri de ulei.
Se adauga carnea de porc (optional si afumatura), taiata bucatele potrivite si 1/3 lingurita de sare. Se acopera si se lasa carnea sa fiarba innabusit, la nevoie mai adaugam apa fierbinte. Cand carnea este aproape fiarta se adauga mazarea si apa cat sa cuprinda mancarea.
Dupa aproximativ 20 minute se incearca mazarea si carnea daca sunt fierte. Daca au fiert putem adauga sucul de rosii sau bulionul: se dizolva faina in sucul de rosii sau in bulion amestecat cu cateva linguri de sos si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu