luni, 24 ianuarie 2011

Piept de pui cu smantana

Ingrediente piept de pui cu smantana:

0,5 kg piept de pui
0,5 kg ciuperci champignon
1 ceapa mare
1 pahar vin alb
100 g unt
300 g smantana
ulei sau untura
sare, piper, patrunjel tocat

Modul de preparare a retetei:


1. Se incinge grasimea si se caleste un pic ceapa, pana cand devine transparenta.
2. Se taie intre timp pieptul de pui in fasii. Se pune peste ceapa calita si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se scot din tigaie si se tin la cald.
3. In sosul din tigaie se pun ciupercile taiate. Se calesc la foc mare, se pune un pahar de vin si sare. Cand au scazut, se adauga pieptul de pui si se mai lasa 5 minute.
4. Se adauga untul si smantana. Se stinge focul, se potriveste de sare, se condimenteaza cu piper
Pieptul de pui cu smantana este excelent servit cu mamaliguta calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu