duminică, 14 martie 2010

Supa salsa servita cu chipsuri tortilla

Ingrediente

Pentru supa:
5 rosii coapte taiate bucatele
1 catel de usturoi tras prin presatoare speciala de usturoi
sucul de la 1 lamaie
1/2 lingurita de zahar
1 ceapa rosie medie
coriandru

Pentru tortilla chips avem nevoie de:
1 pahar de 100 g cu faina alba
1 pahar de 100 g cu faina de porumb
margarina, 1 lingura
1 lingura "rasa" de sare fina
apa calduta
Mod de preparare

Supa se prepara foarte usor mai ales daca aveti prin casa un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu este indicat sa taiati ingredientele foarte marunt apoi presate cu unealta de macinat pireul.
Odata tocate se pun in boluri pentru supa si continuam cu prepararea chipsurilor tortilla.

Pregatirea chipsurilor:
1. Luam un castron inalt in care punem prima data faina alba impreuna cu faina de porumb. Adugam margarina si sare. Continuam cu apa. Adica: peste faina punem treptat apa pana obtinem un aluat consistent. Mai adaugam un varf de lingura cu unt daca compozitia este prea incarcata.
2. Impartim aluatul in bile cat o galusca si le intindem cu facaletul pana capata o forma rotunda: ca o lipie.
Prajeste in tigaie, fara ulei, fiecare lipie in parte. Important este sa aveti o tigaie teflonata.
3. Dupa ce ati terminat de prajit lipiile taiati-le in forma triunghiulara.
Cand ati terminat de taiat lipiile luati aceeasi tigaie, adauga-ti putin ulei (ca pentru clatite)si adauga-ti praf de usturoi pe care il gasiti in comert sau boia iute.
Lua-ti triunghiurile de aluat si treceti-le prin uleiul condimentat. Intr-o tava de cuptor pune-ti o foaie de copt pe care aseza-ti triunghiurile. Se coc pe ambele parti in cuptorul incins timp de 4-5 minute.

Cand sunt gata veti obtine les tortilla chips fait a la maison!

Timp de Preparare: 2 h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu