duminică, 14 martie 2010

Tarta de vara

Ingrediente

2 vinete medii,
4 dovlecei mijlocii (eu am pus 5 ca erau cam micuti),
3 rosii,
1 ceapa,
6 oua,
1/2 cana parmezan,
1/3 cana cascaval ras (eu l-am facut rondele subtiri),
1/3 cana pesmet,
2 linguri chives,
1/3 cana ulei masline,
1/4 cana lapte.
Mod de preparare

1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte.
2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete.
3. Vinetele se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
4. Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se caleste timp de 2-3 minute
5. Se adauga apoi dovleceii, vinetele si rosiile. se lasa la fiert 20 minute.
6. Intr-un bol se mixeaza laptele+oua+ parmesan+pesmet+chives.
7. Amestecul se toarna peste legume si apoi intr-o tava/vas. Se orneaza cu cascaval.
8. Se incalzeste cuptorul la 200C si se coace timp se 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu