luni, 7 martie 2011

Prajitura "Valurile Dunarii"

Ingrediente:

Crema si Decor:

-3 plicuri budinca de vanilie

-1 litru lapte

-2 plicuri zahar vanilat

-8 linguri zahar (sau dupa gust)

-50 g ciocolata de menaj

Blatul Galben:

-150 g unt

-150 g zahar

-1 plic zahar vanilat

-1 praf de sare

-3 oua

-1 lingurita praf de copt

-250 g faina

-100 ml lapte

Blatul Maro:

-1 lingura cu varf cacaoa

-3 linguri lapte

-500 g visine din compot

Mod de preparare:

1. Pentru crema, prepari budinca dupa instructiunile de pe plic si o racesti amestecand din cand in cand.

2. Pentru blat, scoti samburii visinelor si le pui intr-o strecuratoare la scurs. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma pentru prajituri. Mixezi untul cu zaharul, adaugi zaharul vanilat, oule, sarea, praful de copt, faina si laptele. Omogenizezi compozitia si torni1/2 in tava. In compozitia ramasa incorporezi cacaua, laptele si visinele. Omonegenizezi si torni compozitia peste stratul galben din tava.

3. Coci prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 40 min. O lasi sa se raceasca si torni deasupra budinca.

Decorezi cu ciocolata rasa si tai prajitura rece dupa, 2-3 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu