Ingrediente:
Crema si Decor:
-3 plicuri budinca de vanilie
-1 litru lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-8 linguri zahar (sau dupa gust)
-50 g ciocolata de menaj
Blatul Galben:
-150 g unt
-150 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de sare
-3 oua
-1 lingurita praf de copt
-250 g faina
-100 ml lapte
Blatul Maro:
-1 lingura cu varf cacaoa
-3 linguri lapte
-500 g visine din compot
Mod de preparare:
1. Pentru crema, prepari budinca dupa instructiunile de pe plic si o racesti amestecand din cand in cand.
2. Pentru blat, scoti samburii visinelor si le pui intr-o strecuratoare la scurs. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma pentru prajituri. Mixezi untul cu zaharul, adaugi zaharul vanilat, oule, sarea, praful de copt, faina si laptele. Omogenizezi compozitia si torni1/2 in tava. In compozitia ramasa incorporezi cacaua, laptele si visinele. Omonegenizezi si torni compozitia peste stratul galben din tava.
3. Coci prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 40 min. O lasi sa se raceasca si torni deasupra budinca.
Decorezi cu ciocolata rasa si tai prajitura rece dupa, 2-3 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu