marți, 28 iulie 2009

Aluaturi-Aluat de pizza

  Ingrediente:

- faina 230g
- drojdie 1 cubulet
- sare, 1 pachetel de
- ulei ~2 linguri
- sos de rosii

Mod de preparare: 

Amestecati ingredientele si adaugati apa fierbinte astfel incat sa formeze un aluat moale dar nelipicios. Framantati pe o suprafata tapetata cu faina, pana cand devine neted si pufos. Intindeti un blat de 25 cm. si asezati-l pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Adaugati sos de rosii si umplutura dupa preferinta (ciuperci, sunca, masline, etc.) Aluatul nu trebuie incarcat cu un strat prea gros; acesta tine aburul in blat, impiedicind coacerea. Se baga la cuptor aprox. 15 minute, pina cind marginile devin aurii. Scoateti pizza, adaugati cascavalul si il introduceti la cuptor, pina cand incepe sa se topesca. Timpul necesar prepararii unui aluat de pizza este de o ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu