miercuri, 29 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Bors de spanac

  Ingrediente:

- 1.5kg spanac
- 1l bors
- 100g morcovi
- 400 g cartofi
- 100g pastarnac
- 30g patrunjel
- 150g ceapa
- 300g costita afumata
- 0.5kg rosii
- 100 g pasta de tomate
- 150 ml ulei
- 100g unt
- leustean 50g
- patrunjel 50g
- sare si piper
- 1l apa

  Mod de preparare:

Curatati spanacul, spalati-l in mai multe ape si lasati-l la scurs in strecuratoare. Curatati, spalati si taiati marunt ceapa. Dupa ce se inabusa in grasime, se adauga morcovul curatat si maruntit, costita taiata cubulete impreuna cu zarzavatul spalat si tocat. Se amesteca componentele in vasul de inabusire care se acopera cu un capac, se adauga spanacul si se amesteca. Dupa ce s-a inmuiat spanacul se adauga apa, apoi cartofii feliati si se lasa sa fiarba. Dupa cateva clocote se adauga borsul (fiert separat), rosiile curatate si feliate si pasta de tomate. Cand totul a fiert, se ia oala de pe foc, se adauga leusteanul si patrunjelul tocat, se potriveste gustul de sare si acru si se serveste cu crutoane de paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu