joi, 30 iulie 2009

Compoturi-Compot de gutui

Ingrediente:
patru kg de gutui
un kg de zahar
patru L de apa
jumatate de baton de vanilie

Modul de preparare:

Se spala fructele, se curata de coaja, se taie in 4 si li se scoate mijlocul pietros. Peltea se prepara din coji si din partea din mijloc cu simburi. Restul se taie in felii de un cm si jumatate grosime.

Fierbeti siropul cu vanilia si cand da in clocot, adaugati feliile de gutui, cate incap, dar sa fie bine cuprinse de sirop. Lasati compotul la fiert aprox. 10 min, in clocote mici, acoperite, pana se inmoaie putin, apoi scoateti fructele cu strecuratoarea si puneti-le intr-o cratita. Asezati gutuile in borcane si turnati siropul caldut peste ele. Legati si sterilizati borcanele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu