marți, 28 iulie 2009
Aperitive-Ciuperci cu Maioneza
Ingrediente:
Avem nevoie de :
-500 g ciuperci
-zeama de la 1 lamaie (sau sare de lamaie, dar nu o recomand)
-1-2 lingurite mustar
-2 oua
-400-500 ml ulei
-sare
-piper
-3-5 catei de usturoi, zdrobiti
-cateva masline si felii de lamaie, pentru ornat
Preparare:
Se spala si se fierb ciupercile circa 15-20 min, in apa clocotita cu sare si putina zeama de lamaie ca sa se mentina albe
Se strecoara si se storc, apoi se taie felii foarte subtiri.
Se amesteca apoi cu maioneza, adaugand sare, piper, mustar, zeama de lamaie(dupa gust) si/sau usturoi pisat.
Se orneaza cu masline si/sau felii de lamiae.
Mentiuni:
Usturoiul se poate inlocui cu ceapa fin tocata sau patrunjel verde, tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu