marți, 28 iulie 2009

Aluaturi-Aluat de placinta

  Ingrediente:

- faina 600g
- ulei 2 linguri
- otet o linura
- un pahar cu apa calduta
- un ou
- sare ~jumatate de lingurita
- unt 200g

  Mod de preprare:

Puneti faina cernuta intr-un castron si faceti o adincitura la mijloc in care turnati ulei, otet, apa, oua si sare. Aduceti faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Apoi treceti coca pe scandura de aluat presarata cu faina si framantati-o cu mina, batand bine aluatul de masa. Dupa ce este gata , imparatiti-o in zece bucati egale, ungeti-o pe fiecare in parte cu putin ulei, aseazati-o pe o scandura presarata cu faina si acoperiti-le cu o cratita mare, incalzita; deasupra puneti vas cu apa fierbinte.

Lasati-o sa se odihneasca 30 de min. , apoi luati fiecare bucata de aluat si intindeti-o cu sucitorul, dupa care din maini pe tava bine unsa, in foaie subtire, cu grija sa nu se rupa, ca marginile foii sa cada peste peretii tavii. Stropiti-o bine cu unt intindeti la fel a doua foaie. Se intind astfel cinci foi, unse cu unt, dupa care se pune umplutura pe toata suprafata, iar peste umplutura (depinde de ce placinta doriti sa faceti) se intind celelalte cinci foi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu