joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Bors de sfecla

  Ingrediente:

- 1.5 kg sfecla
- 1.5l bors
- 400 g cartofi
- 100 g morcovi
- 200 g ceapa
- 3 oua
- 150 g smantana
- o legatura verdeata
- sare
- 2l de apa

  Mod de preparare:

Se curata sfecla, se spala, se feliaza si se pune la fiert in apa sarata. Pe la jumatatea fierberii se adauga morcovii si ceapa, spalate, curatate si maruntite, cartofii curatati si taiati felii. Cand toate componentele au fiert, se adauga borsul (fiert separat), si se mai lasa pe foc aprox. 10min. Se drege cu galbenusurile si cu smantana frecata, compozitie care se adauga la sfarsitul fierberii. Se potriveste de sare si acru si se serveste cu leustean si patrunjel maruntit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu