joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Bors cu carne de vaca

  Ingrediente:

- carne de vaca 400 de grame
- costita afumata 100 de grame
- sfecla rosie 300 de grame
- ceapa 60 de grame
- morcovi 100 de grame
- telina si albitura 150 de grame
- praz 100 de grame
- varza alba 100 de grame
- ulei 100 de ml
- doua linguri de bulion
- doua linguri de otet
- o foaie de dafin
- sare sau piper dupa gust
- smantana 100 de grame
- o legatura mica de marar sau patrunjel
  Mod de preparare

Spalati carnea , o taiati in doua-trei bucati si o puneti la fiert in apa rece.
Se fierbe pana cand carnea este aproape patrunsa. Taiati ceapa marunt iar morcovul, telina si albitura putin mai mari . Le prajiti separat intr-o craticioara in care adaugati ulei si presarati faina pana cand se rumenesc impreuna . Sosul se pune in supa de carne impreuna cu varza taiata careuri , ardei gras taiat marunt , cartofi taiati cubulete si Knor Delikat .

Scoateti carnea o taiati cubulete si o puneti la loc in ciorba . Cand toate ingredientele sunt patrunse adaugati rosii pe care le decojiti si le taiati cubulente dar si pasta de rosii diluata cu putina zeama de la ciorba . Le lasati 10 minute la foc potrivit si potriviti gustul cu sare si sare de lamaie iar inainte de a servii adaugati niste verdeata taiata marunt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu