joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Ciorba Radauteana

Ingrediente:


1-2 bucati piept pui,
2 morcovi,
1-2 ceapa,
1 radacina de patrunjel,
1 telina mica,
200 g smantana,
2 oua,
3-4 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare,
otet sau lamaie pentru acrit,
Preparare: 

Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mari. 
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri si se pune in zeama ramasa iar legumele se paseaza sau se trec prin site, se adauga si ele in oala. 
Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se adauga apoi in oala si se amesteca bine. 
Usturoiul se piseaza si se adauga in oala. Se adauga sare si otet dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul serviri, in farfurie). Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin. 

Timp Preparare: 1 h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu