joi, 30 iulie 2009

Conserve, muraturi-Gogonele in saramura

                  Gogonelele se pun toamna cand rosiile au incetat sa se mai coaca, din cauza brumei sau a frigului. Se aleg gogonele sanatoase, nepatate, se spala si se aseaza in borcane impreuna cu ardei cornesti (care se despica la mijloc, ca sa intre saramura in ei, altfel se inmoaie) felii de telina, morcov, buchetele de conopida, felii de varza alba si rosie. Deasupra sa pun 3-4 felii de hrean. Se oparesc cu aceeasi saramura fiarta cu mirodenii in 40 g sare pentru litrul de lichid ca si castravetii. Se toarna saramura fierbinte peste ele, exact cum s-a procedat la castraveti. Se leaga a doua zi si se dau la camara. Este indicat ca conservele de castraveti sa se puna mai tirziu, in septembrie, cand apare a doua recolta, pentru a nu se acri prea tare in perioadele prea calde ale verii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu