joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Supa chefliului

Ingrediente:


-350 gr varza murata marunta
-100 gr slanina afumata
-200 gr carnati afumati
-350 ml smantana
-1 foaie dafin
-1 lingura boia
-1 lingura delikat ( 1 cub supa de carne)
-1 ceapa mai mare (2 buc.mai mici)
-2 catei usturoi
-coaja rasa de la 1/2 lamaie
-piper macinat, sare
-1 lingurita mica zahar
-2 galbenusuri de ou
Preparare: 

Slanina afumata se taie cubulete si se pune la incins pana lasa un pic de untura. Se pune ceapa taiata marunt la calit in aceasta untura , tragem vasul de pe foc si adaugam 1 lingura de boia si se stinge totul cu 1 pahar de apa si se adauga varza marunta si se pune inapoi la foc . Se caleste cateva minute si punem peste cca 2 l apa . 
Se adauga cubul de supa (1 lingura delikat ), piper macinat , usturoiul zdrobit , foaia de dafin , si coaja razuita de la jumatatea de lamaie si il fierbem acoperit cca 20 minute. Dupa 10 minute se adauga si carnatii afumati taiati rondele si se fierbe mai departe. 
Cand e gata fiarta varza se mai potriveste gustul de la supa cu sare daca e nevoie si se drege supa cu galbenusul de ou amestecat cu smantana. Se lasa sa dea un clocot si la final se pune 1 lingurita de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu