joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Supa Frantuzeasca

Ingrediente:


2.5 l lapte
2.5 l apa
2 morcovi
0.8 kG cartofi albi
o lingura vegeta
o legatura patrunjel
doua cepe mai mici dupa preferinte
un piept pui
patru linguri ulei
Preparare: 

Laptele se fierbe separat, se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare mare, cartofii se taie cuburi, iar patrunjelul se toaca. 

Se pune morcovul la calit in ulei, dupa cinci minute se pune si ceapa inpreuna cu vegeta. pieptul de pui se pune la fiert in apa pana este aproape fiert, dupa care se adauga ceapa si morcovul calit si se fierbe pana ce pieptul este moale, la fel si morcovul. 

Cand totul este fiert se adauga laptele fiert si se lasa sa dea in clocot cinci minuta dupa care se mai pune sare dupa gust si se pune pantrunjelul tocat si se opreste focul. Cartofii trebuie sa fie albi deoarece trebuie sa se inmoaie putin atunci cand sunt fiert, sa nu fie tari. 

Pofta buna
Mentiuni:

se serveste calda, nu fierbinte

Timp Preparare: 1 h 30 '

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu