joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Supa Cosasului

Ingrediente:


-400 gr afumatura (costite, ciolan, carnati, ce aveti la indemana)
-1 lingura faina
-2 linguri ulei
-1 lingurita boia
-1 lingura hrean cu otet (de la borcan)
-4 cartofi medii
-2 galbenusuri ou
-400 gr smantana
-1 lingura zeama de lamaie
-sare dupa gust
Preparare: 

Carnea afumata, (in cazul meu carnati afumati care i-am taiat bucati de circa 3-4 cm lungime) se taie cuburi si se pune la fiert in circa 3 l apa rece (daca fierbe mai greu mai completam cu apa). Adaugam si cartofii taiati cubulete cand afumatura e fiarta. 
In 2 linguri ulei prajim putin (numai cat sa sfaraie odata ...) 1 lingura de faina, adaugam la acesta 1 lingurita boia si rantasul astfel obtinut il adaugam la supa cand cartofii sunt fierti. 
Separat intr-un vas amestecam 2 galbenusuri cu 1 lingura hrean ras din otet si cu 400 gr smantana, il subtiem adaugand treptat la aceasta maia zeama in care fierbe afumatura, apoi o turnam la restul de supa si lasam sa dea un clocot. Daca dorim supa sa fie mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie. 

Gustam si daca mai e nevoie adaugam sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu