miercuri, 29 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Bors de fasole

Ingrediente:
un litru de apa
bors dupa gust
fasole boabe 250g
o ceapa
un morcov
o radacina de patrunjel
jumatate de lingurita cu faina
o lingura de ulei
patrunjel
marar
leustean
sare

Modul de preparare:

Bors de fasole boabe: Alegeti, spalati si inmuiati fasolea din ajun in apa calduta. Puneti-o la fiert si dupa ce a dat cateva clocote schimbati apa si puneti-o din nou la fiert cu apa calduta. Repetati operatiunea de cateva ori la intervale de 10 minute. In ultima apa (un litru si jumatate), adaugati ceapa, morcovul si patrunjelul, toate intregi. Acoperiti oala cu un capac si lasati-le sa fiarba pana cand se inmoaie bine fasolea. Scoateti zarzavatul si adaugati faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata maruntita si lasati-le sa dea doua-trei clocote.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu