marți, 28 iulie 2009

Aperitive-Oua moi

             Se pun ouale in apa clocotita cu sare (sarea intareste coaja). Se fierb 3 minute de cand incepe sa clocoteasca din nou apa, care trebuie sa treaca pestc ele. Albusul va fi coagulat pe jumatate si galbenusul va fi moale. Se trec 1/2 minut in apa rece, apoi se scurg imediat, ca sa se curete mai usor coaja. Daca se tin mult in apa rece coaja se lipeste mai tare de albus din cauza ca aerul care exista intre albus si coaja prin racire se contracta, se formeaza un vid, care atrage coaja. Acest lucru se intampla la ouale foarte proaspete la care acest spatiu este foarte mic. Daca se tin numai 1/2 minut, se condenseaza putin aerul, se formeaza un lichid, care va dcsprinde usor coaja. Se pun in paharele sau suporturi anume pentru acest scop. Se servesc fierbinti, cu lingurita, direct din coaja lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu