joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ingrediente:


1 kg pulpa de porc
2 ardei grasi rosii
2 ardei grasi galbeni
4 ardei grasi verzi
o telina 
2 radacini postarnac
2 radacini leustean
2 morcovi
2 dovlecei
o conserva de mazare
4 cartofi medii
2 cepe
1/2 bors de casa
1 lingura delikat de legume
o lingurita sare
Preparare: 

Se taie carnea cubulete si se pune la foc intr-o oala cu apa rece impreuna cu sarea si delikatul de legume. 
Se toaca toate legumele, intre timp se pune la foc o oala cu apa; cand clocoteste se pun dovlecelul, ardeii, cartofii si mazarea. 
in apa cu carnea se adauga morcovii, telina, postarnacul, leusteanul si ceapa. 
Cand carnea este fiarta se adauga si supa de zarzavat ce a fiert singura. La primul clocot se adauga borsul; apoi se lasa sa mai dea o data in clocot impreuna. 
Mentiuni:
Se serveste cu ardei iute, multa verdeata de leustean si pita ardeleneasca. 

Timp Preparare: 2 h 30 '

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu