joi, 30 iulie 2009

Conserve, muraturi-Ardei bulgaresti

Ingrediente:


5 kg ardei piscatori, 1 l otet, 6 cani apa (200ml - 300ml), 2 linguri de sare, foi de dafin, 200g boabe de mustar alb si boabe de piper
Preparare: 

Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta). 
A doua zi se va fierbe la un loc: 1 litru de otet cu 6 cani de apa (300 ml .), 250 gr. de zahar, 2 linguri mari de sare si tot piperul. La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri mari de boabe de mustar alb, 4 foi de dafin si ardei piscatori. 

Ardeii piscatori se vor pune in borcan, dar atentie sa nu se puna pina ce dau afara din borcan, deoarece trebuie sa se toarne in borcan compozitia de mai sus pina se va umple borcanul. Dupa aceea se astupa borcanul cu celofan si se leaga. 
La fel se va proceda cu toate borcanele. 

Timp Preparare: 1 h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu