joi, 30 iulie 2009

Borsuri, supe, ciorbe-Supa cu castane

Ingrediente:


pentru 6 persoane:

2 cani (pline) cu castane fierte sau coapte in cuptor, 
1 ceapa tocata, 
1 morcov tocat,
1 fir de telina(seleri), 
4 linguri cu ulei, 
3 1/2 cani supa de legume, 
1 pahar cu vin Ruby Port, 
putin oregano, sare, piper
1/2 cana smantana lichida.
Preparare: 

Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa, morcovul si telina pana se rumenesc usor, cam 7-10 minute.Adaugam si castanele si mai lasam 4 minute. Stingem cu vin si punem si oregano si lasam pe foc tare pana ramane jumatate din zeama. 
Adaugam apoi supa de legume si (cu capacul pus pe jumatate) lasam sa fiarba 30 minute la foc mic.
Apoi punem totul in blender si-l facem piure, rasturnam inapoi in oala totul si adaugam smantana . Incalzim pe foc mic foarte putin. 

Se serveste imediat.

Timp Preparare: 1 h

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu